Genel

Meslek yüksek okullarının silah eğitimi

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığını  5188 sayılı kanun kapsamında faaliyet gösteren özel güvenlik eğitim kurumları ile YÖK’e bağlı fakülte ve meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerinde eğitim alan öğrencilere verilen..

Meslek yüksek okullarının silah eğitimi

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığını  5188 sayılı kanun kapsamında faaliyet gösteren özel güvenlik eğitim kurumları ile YÖK’e bağlı fakülte ve meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerinde eğitim alan öğrencilere verilen eğitimlerde birlikteliğin sağlanması amacıyla, 15-16 Mart 2019 tarihlerinde Meslek Yüksek Okulu katılımcıları ve Emniyet Genel Müdürlüğü temsilcilerinin katılımıyla Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildiği duyuruldu.

Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığının resmi web sitesinden yapılan açıklamada; ”Yükseköğretim kurumlarının güvenlikle ilgili fakülte ve meslek yüksekokullarından mezun olanlar ile fakülte veya meslek yüksekokullarının güvenlikle ilgili bölümlerinden mezun olanlarda silah eğitimi dışında özel güvenlik temel eğitimi şartı aranmamaktadır.

6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun gereğince eğitim ve öğretim kurumlarında silah taşınmasına izin verilmediğinden, yükseköğretim kurumlarının güvenlikle ilgili fakülte ve meslek yüksekokullarında silah bilgisi alanında verilen eğitimler sadece teorik olarak sürdürülmektedir.

5188 sayılı kanun kapsamında faaliyet gösteren özel güvenlik eğitim kurumları ile YÖK’e bağlı fakülte ve meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerinde eğitim alan öğrencilere verilen eğitimlerde birlikteliğin sağlanması amacıyla, 15-16 Mart 2019 tarihlerinde Meslek Yüksek Okulu katılımcıları ve Emniyet Genel Müdürlüğü temsilcilerinin katılımıyla Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirilmiştir.


Yapılan toplantıda;
Ön lisans programlarından mezun olan özel güvenlik görevlisi adaylarının; özel eğitim kurumlarında verilen eğitimlere nazaran daha uzun süreli eğitime tabi tutulduğu ancak, silah eğitimini alamadıkları için ön lisans programlarını bitirmelerine müteakip özel eğitim kurumlarından Silah Bilgisi ve Atış Eğitimi almak zorunda kaldıkları ve bu durumun adayların mezun oldukları tarih itibariyle zaman kaybetmeksizin silahlı olarak istihdam edilmelerine engel teşkil ettiğinden fakülte ve yüksekokulların güvenlikle ilgili bölümlerinden mezun olan öğrencilerin silahlı özel güvenlik görevlisi olabilmeleri amacıyla Silah Bilgisi ve Atış dersi uygulamalı bölümünün Emniyet Genel Müdürlüğü aracılığıyla verilmesi kararı alınmıştır.

Bu doğrultuda; Başkanlığımız koordinesinde Silah Bilgisi ve Atış dersi uygulamalı bölümü, yükseköğretim kurumlarının güvenlikle ilgili fakülte ve meslek yüksekokullarının bulunduğu illerdeki İl Emniyet Müdürlükleri tarafından verilmeye başlanmıştır. 2019 yılı itibariyle İstanbul, Manisa, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Denizli, Iğdır ve Kilis illerimizde eğitim verilmiştir. Diğer illerimizde ise üniversitelerden gelen talepler doğrultusunda eğitim planlamaları yapılmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL